Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης 

Ανακοίνωση εκπαιδευτικού τμήματος ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης

Το ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης προσκαλεί όσα άτομα με αναπηρία όρασης επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Η/Υ, εκγύμνασης, κολύμβησης και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης για το σχολικό έτος 2019-2020, να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην γραμματεία του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, Β. Όλγας 32. Η σειρά προτεραιότητας που θα τηρηθεί έχει ως εξής: μαθητές, φοιτητές, ενήλικες.

Αιτήσεις-Πληροφορίες: Γραμματεία Κ.Ε.Α.Τ., Βασιλίσσης Όλγας 32 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-830095.

Το Τμήμα Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης στο ΚΕΑΤ. Παράρτημα Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία όρασης όλων των ηλικιών. Υπεύθυνη προγράμματος: Βασιλική Μακρυγιάννη, εκπαιδεύτρια καθημερινών δεξιοτήτων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα εκμάθησης Τεχνικών Καθημερινής Διαβίωσης: Ο όρος αναφέρεται σε δεξιότητες με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία όρασης. Σημαντικές στην προετοιμασία των ατόμων να οδηγήσουν τους εαυτούς τους σε μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Σκοπός παράλληλα η μείωση του άγχους και η εξειδίκευση και η εκμάθηση των τεχνικών που εξελίσσει την αυτονομία τους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλους τους τομείς:

1. Τεχνικές προετοιμασίας γευμάτων (τεχνικές συμπεριφοράς επάνω σε ένα τραπέζι ώστε να έχουμε μια ευχάριστη εμπειρία)

2. Τεχνικές χρήσης μπάνιου

3. Τεχνικές στρωσίματος κρεβατιού

4. Χρήση της τουαλέτας

5. Χρήση κουμπιών

6. Χρήση φερμουάρ

7. Τεχνικές ξυρίσματος

8. Τεχνικές μακιγιάζ

9. Τεχνικές σιδερώματος

10. Τεχνικές ραψίματος

11. Αναγνώριση υλικών (αφή, γεύση, μυρωδιά)

12. Καθαριότητα διαφόρων επιφανειών

Διδάσκονται χρήσιμες συμβουλές και στρατηγικές ώστε οι τεχνικές αυτές να είναι επιτυχείς. Έχοντας καλές κοινωνικές και γευστικές δεξιότητες εντάσσουμε το άτομο πιο εύκολα στο κοινωνικό περίγυρο αποφεύγοντας την απομόνωση.