Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ, χάριν συντομίας ΚΕΑT, που εδρεύει επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου (πρώην Θησέως) 210 και Σπάρτης, στην Καλλιθέα Αττικής, δέχεται προσφορές από πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ φορείς – εταιρείες πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ, για την πιστοποίησή της σε άτομα με οπτική αναπηρία του κέντρου μας.
Προϋπολογισμός δαπάνης: 12.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ.
Προθεσμία υποβολής προσφορών: μέχρι ώρας 11:00 της 29 / 01 /2021
.

 

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ, χάριν συντομίας KΕΑΤ, που εδρεύει επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου (πρώην Θησέως) 210 και Σπάρτης, στην Καλλιθέα Αττικής, δέχεται προσφορές για ανάθεση σε συνεργείο αυτοκινήτων, του ελέγχου, της συντήρησης, της επισκευής, με τα αναγκαία ανταλλακτικά τους, των τεσσάρων (4) οχημάτων του ΚΕΑΤ, κατά το χρονικό διάστημα από 01 /02 /2021 μέχρι και 31/12/2021.
Προϋπολογισμός δαπάνης και για τα 4 οχήματα: 8.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ.
Προθεσμία υποβολής προσφορών: μέχρι ώρας 10:00 της 22 / 01 / 2021.

 

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Κέντρο μας δέχεται κλειστές προσφορές μέχρι  22-01-2021 και ώρα 12:30 στα γραφεία του, που βρίσκονται επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου 210 & Σπάρτης (είσοδος από οδό Σπάρτης), στη Καλλιθέα Αττικής, για την προμήθεια  και τοποθέτηση ενός κλιματιστικού μηχανήματος 18.000 BTU συνολικής αξίας 900,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
της Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

 ΜΑΡΙΑ ΑΖΟΥΚΗ

 

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Braille έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του κώδικα Braille ως μέσου επικοινωνίας, τονίζοντας τη σημασία της προσβασιμότητας και της ανεξαρτησίας για τα άτομα με αναπηρία όρασης. Γιορτάζεται στις 4 Ιανουαρίου προς τιμήν του εφευρέτη του κώδικα, του Louis Braille. Ο Louis Braille γεννήθηκε στη Γαλλία το 1809 και τυφλώθηκε σε παιδική ηλικία. Ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να ξεπεράσει τις δυσκολίες του και εμπνευσμένος από το σύστημα νυχτερινής ανάγνωσης του Charles Barbier, σε ηλικία μόλις 15 ετών, ανακάλυψε την απτική μέθοδο γραφής και ανάγνωσης. Η εφεύρεση του Louis Braille έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα με αναπηρία όρασης αντιλαμβάνονται και αλληλεπιδρούν στον κόσμο, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα και ίσες ευκαιρίες.

Τι είναι ο κώδικας Braille;

Το Braille είναι ένας ειδικός κώδικας κατασκευασμένος από έξι ανάγλυφες κουκίδες, που αντιπροσωπεύουν γράμματα και αριθμούς, καθώς και μουσικά, μαθηματικά και επιστημονικά σύμβολα. Υπάρχουν 63 διαφορετικοί συνδυασμοί αυτών των κουκίδων που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφραστούν σε πολλές γλώσσες. Οι κουκίδες είναι ανάγλυφες, ώστε τα άτομα με αναπηρία όρασης να μπορούν να διαβάσουν χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους για να νιώσουν τα μοτίβα των κουκίδων. Στη σημερινή τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία, τα άτομα με αναπηρία όρασης έχουν πρόσβαση σε πολλές επιλογές και ψηφιακά εργαλεία, τα οποία όμως δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το λειτουργικό ισοδύναμο της ανάγνωσης και της γραφής. Το Braille παραμένει ένα σημαντικό εργαλείο γραμματισμού και το συναντάμε παντού, σε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά: πινακίδες, ΑΤΜ, ανελκυστήρες, συσκευασίες φαρμάκων, ρολόγια, παιχνίδια lego και σε άλλες καινοτομίες που αλλάζουν συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το Braille, αποδεικνύοντας τη συνάφεια που έχει ακόμη και σήμερα. Παρ' όλα αυτά, πολλές υπηρεσίες -εστιατόρια, τράπεζες, νοσοκομεία- συνεχίζουν να μην διαθέτουν τις πληροφορίες τους σε Βraille. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με αναπηρία όρασης δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να επιλέξουν το φαγητό τους ή να έχουν ιδιωτική πρόσβαση στα οικονομικά δεδομένα τους. Ενώ θεωρητικά όλοι αξίζουν (και δικαιούνται νομικά) τις ίδιες υπηρεσίες, πρακτικά κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζεται για όλους.

To Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του Βraille, παρέχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον εκμάθησης, για μαθητές και ενήλικες με αναπηρία όρασης, αλλά και για βλέποντες εκπαιδευτικούς που θέλουν να υποστηρίξουν τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα προμηθεύει μαθητές και φοιτητές, με δωρεάν βιβλία Braille. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη μεταγραφή σε Braille καταλόγων εστιατορίων ή άλλων ενημερωτικών εντύπων.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Braille, ο Φορέας μας αφυπνίζει σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όρασης και φέρνει το Βraille στο προσκήνιο ως κρίσιμη προϋπόθεση για την προώθηση θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς είναι το κλειδί για ίσες ευκαιρίες, ένταξη και ανεξαρτησία.

 

Στον αντίποδα μιας κατάστασης που διαρκώς παγώνει, περιορίζει έως και αναχαιτίζει πλήρως την έκφραση της ανάγκης όλων μας για ανθρώπινη επαφή και σύνδεση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 21/12, τη Χριστουγεννιάτικη Εορτή τους, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom.
Μια πρωτοβουλία με στόχο κανένα παιδί να μη μείνει αθέατο, κανείς και καμία εκτός του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ιστού. Ενός ιστού που μας ενώνει και που η αλληλεπίδραση του ενός στον άλλο πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν ανεμπόδιστα, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε, αφενός, τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα, αφετέρου την ενδυνάμωση - παράλληλα με αυτά - της ψυχικής υγείας και εξέλιξης όλων των παιδιών μας.
Με όσα, λοιπόν, μέσα διαθέταμε, κατορθώσαμε να δούμε ο ένας τον άλλο, να φθάσουμε ο ένας τον άλλο, να συνδεθούμε και να βιώσουμε με αυτό τον διαφορετικό τρόπο πως κανείς δεν είναι μόνος. Με συλλογικό πνεύμα γιορτάσαμε τη συνύπαρξη, τη συνεργασία, τη συμπόρευση και αποδείξαμε περίτρανα πως σε πείσμα των χαλεπών καιρών θα βγούμε νικητές, διαφυλάττοντας το πολύτιμο έργο μας από κάθε δυσχερή συγκυρία και παρεμπόδιση!
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, o Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κύριος Γιώργος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κύριος Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, κυρία Άννα Γιαννακού-Πάσχου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κύριος Ιωάννης Ζυμβρακάκης, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλειος Μεσσαριτάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κύριος Ηλίας Μαργιόλας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, κύριος Νικόλαος Γιαλούρης, ο Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, κύριος Εμμανουήλ Μπασιάς, η Πρόεδρος του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, κυρία Ζωή Γερουλάνου, ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, κύριος Κωνσταντίνος Ορλώφ, η Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Α.Τ., κυρία Παναγιώτα Σακελλαριάδου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Ε.Α.Τ., η κυρία Αναστασία Γκουβατζή, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κυρία Παναγιώτα Μάνου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κύριος Δημήτρης Σηφάκης, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο κύριος Νικόλαος Βασιλείου, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κ.Ε.Α.Τ., ο κύριος Παναγιώτης Μαρκοστάμος, μέλος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ο κύριος Γεώργιος Προεστός μέλος, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου της οπτικής αναπηρίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Ευχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα και οι Άγιες ημέρες που έρχονται να χαρίσουν στον καθένα ξεχωριστά υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα και φως.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/